La riera de Can Trabal està normalment seca ja que Sant Cugat és un lloc amb pluges escasses. Tot i així és una riera amb vegetació i fauna, però amb poca biodiversitat vegetal i animal. També podríem dir que és una riera força contaminada.
SITUACIÓ
El recorregut de la riera de Can Trabal que nosaltres hem estudiat va des del carrer del Bisbe Morgades fins a l'Avinguda de Can Trabal.
VEGETACIÓ
Tot i que no presenta molta biodiversitat, és adir, que té poques espècies vegetals, podem destacar les següents: alzines, roures, desmais i ametllers. Gràcies a les llavors trobades al terra sabem que hi ha avellaners.
Ametller
Arbre d'una alçada màxima 10m. que floreix entre gener i abril. Dóna els seus fruits entre agost i octubre.
Roure
Arbre d'una alçada màxima 20m. que floreix abril-maig i els seus fruits maduren cap al setembre-octubre.
Desmai
Gènere del salze. És originari de les parts àrides del nord de la Xina. Arriba a fer de 20 a 25 m d’alt. Créix depressa però té la vida molt curta. Les fulles tenen forma d’espiral, les vores són serrades, estretes i de color verd clar.
FAUNA
La major part de la fauna de la riera són insectes com larves, aranyes, formigues, tisoretes, cucs, etc. També vàrem distingir un tipus d'ocell, el pit-roig.
Mentre passejaven per la riera vàrem trobar petjades de porc senglar.
IMPACTE HUMÀ
Hem vist que està molt contaminada per llaunes, bosses de patates, plàstics i pilotes de golf. També per desaigues i tubs que van a les clavegueres.

BIBLIOGRAFIA
Vàrem anar dos cops a la riera.
AUTORES: Mariona, Maria i Inés